A3 Haber

Haftanın son iş gününde avroda tarihi rekor: 26 lirayı gördü!

Haftanın son iş gününde avroda tarihi rekor: 26 lirayı gördü!

Haftanın son iş gününde avroda tarihi rekor: 26 lirayı gördü!
Haziran 16
11:09 2023

Seçimlerin ardından frenlenemeyen yükselişi daha da artan döviz kuru, bugün de yeni bir rekora imza attı. Dolar/TL 23.67 seviyesine ulaşarak tarihi zirvesine yaklaşırken, avro/TL tarihinde ilk kez 26 TL seviyesine yükselerek rekor kırdı.

Merkez Bankası piyasa beklenti anketinde yıl sonu faiz beklentisi yüzde 17.5, yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi yüzde 26.18 olunca piyasalardaki yükseliş ivmesi de kuvvetlendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir müddet baskılanarak frenletmeye çalışılan fakat seçimlerden sonra fahiş yükselişi hızlanan dolar ve avro, bugün Merkez Bankası’nın Haziran piyasa anketinde dolar, faiz ve enflasyon beklentisinin hızla artmasıyla yükselişini katladı. Euro, haftanın son işlem gününe rekorla başladı.

  • Seçimlerin ardından gelen haftalarda sırayla 21.22 ve 23 TL sınırlarını aşan dolar/TL, haftanın son işlem gününde 23.6795 seviyesine ulaşarak yükselişini sürdürmeye devam etti.
  • Geçen hafta ilk kez 25 TL’yi aşan avro/TL ise, 16 Haziran Cuma günü 26.0088 seviyesine ulaşarak tarihi bir eşiği aştı. Avro/TL yükseliş eğilimini sürdürürken, yeni rekorlar yakın görünüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER