Bakan Dönmez’den Kılıçdaroğlu iddiası: “Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun evindeki elektiriğin kesik olmadığını iddia etti. Dönmez, “Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, Bakan Dönmez’in iddiasına sosyal medyadan sert yanıt verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gelen zamları protesto etmek için faturasını ödemeyen, 3 ay sonra da elektrikleri kesilen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu’nun evinde elektriklerin açık olduğunu iddia eden Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” ifadelerine yer verdi.
Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz?
Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?
— Fatih Dönmez (@fatih_donmez) April 24, 2022
Kılıçdaroğlu’ndan sert yanıt: Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı…
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Fatih Dönmez’in iddiasının ardından sosyal medya hesabından yanıt verdi. “Erdoğan’ın enerji bakanı budur” diyerek cevabına başlayan Kılıçdaroğlu, “Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” ifadelerine yer verdi.
Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım! https://t.co/djk7HlA0id
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 24, 2022
Gittiği evi işaret etmiş
Kemal Kılıçdaroğlu, dün eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da dört aydır evinde elektrik olmayan Güllü Demir ve 3 çocuğunu ziyaret etmişti. Dönmez, daha sonra bir açıklama daha yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin ‘borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığını’ iddia etti. Dönmez, bir sonraki açıklamasında, “Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir. https://t.co/3E65OHXhcB
— Fatih Dönmez (@fatih_donmez) April 24, 2022
Kılıçdaroğlu yeni paylaşımında Bakan Dönmez’in yeni açıklamasına yanıt olarak video paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Beşli çetenin bakanı önce “evimin elektriği kesik değilmiş” algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!” ifadelerine yer verdi.
Beşli çetenin bakanı önce "evimin elektriği kesik değilmiş" algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar! pic.twitter.com/zUvMRujXfw
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 24, 2022