CHP’li Ali Mahir Başarır, Sedat Peker’in oğlunun TRT dizisinde rol aldığını hatırlatarak, “Bir mafya liderinin oğlunun oynadığı diziyi neden TRT’de yayınlattınız?” dedi.
Mafya lideri Sedat Peker’e koruma verildiğini daha önce belgesiyle açıklayan CHP’li Başarır, başka bir konuya daha dikkat çekti. Başarır “Buradan hükümete sesleniyorum. Sedat Peker mafyaydı, suç örgütü lideriydi, kötü bir örnekti, neden Diriliş Ertuğrul dizisinde Sedat Peker’in oğlunun oynadığı 32. Bölümü yayınlattınız? ” diye sordu.
Mafya lideri Sedat Peker’e koruma verildiğini daha önce belgesiyle açıklayan CHP’li Başarır, başka bir konuya daha dikkat çekerek, “Buradan hükümete sesleniyorum. Sedat Peker mafyaydı, suç örgütü lideriydi, kötü bir örnekti, neden Diriliş Ertuğrul dizisinde Sedat Peker’in oğlunun oynadığı 32. Bölümü yayınlattınız? Görüntüler ortada. O dönem TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tu. Ona da soruldu ama yanıtını vermedi. TRT halkımızın verdiği vergilerle ayaktadır. Halkın, devletin kanalıdır. Sayın Soylu, bir mafyaya sığınıyorsunuz diyorsun, Sedat Peker’le bir alakamız yok diyorsun, o pis bir mafya diyorsun, o zaman halkın kanalı olan TRT’de böyle bir mafya liderinin oğlunun oynadığı diziyi neden yayınlattınız? Neden bu zamana kadar sesiniz çıkmadı? Mafya lideri Sedat Peker, bize Rize’de destek verdi, biz de onun oğlunu dizide oynattık mı, dediniz?” dedi.
Hem Alakamız Yok Diyeceksiniz Hem Koruma Vereceksiniz
Bakan Soylu’nun milletin aklıyla dalga geçtiğini belirten CHP’li Başarır, “Gerçeklerin ortaya çıkması için TBMM’de konuya ilişkin araştırma komisyonunun kurulması kaçınılmazdır. Siz kalkıp Sedat Peker’le hiçbir alakamız yok diyeceksiniz ancak kendisine devlet tarafından koruma verilecek, çakarlı araba verilecek, iktidar tarafından imtiyazlar sağlanacak. Eğer iktidar olarak her şeyi yasal yaptığınıza inanıyorsanız, TBMM’de kurulacak araştırma komisyonu için de evet oyu vermeniz gerekir” sözlerini dile getirdi.
İlgili haberler:
-
Sedat Peker, “Operasyonu Ağar ve Pelikancılar yaptı” dedi ve açıkladı: Bana yapılanlar telafi edilecek
-
Omerta: Sedat Peker’in açıklamasındaki ayrıntılar neyin işareti?
-
Sedat Peker’in videosundaki üç mektup ve tesbih detayı: Peker, Mansimov’a kurulan kumpası nasıl deşifre etti?
-
Sedat Peker’den yeni video: “Mehmet Ağar’ın oğlunu tecavüzden şikâyet eden kadın ertesi gün ölü bulundu”
-
AKP’li vekil Tolga Ağar’dan Sedat Peker’in iddialarına yanıt
-
Başsavcılıktan, Sedat Peker’in Yeldana Kaharman iddialarına yanıt
-
Sedat Peker’den üçüncü video: “Derin devletçiler, Pelikancılar bir tripoda bir kameraya yenileceksiniz”
-
İçişleri Bakanlığı’ndan Sedat Peker açıklaması
-
Sedat Peker gündeme getirmişti: Yeldana Kaharman dosyasını araştıran gazeteciye soruşturma
-
Bir videoda üç kuş: Kaharman, İşbaşaran, Mansimov…