Tekirdağ’ın Saray Belediyesi’ne ‘Üç Fidan’ anması nedeniyle soruşturma

Mayıs 12
13:12
2020
Tekirdağ’ın Saray İlçe Belediye Başkanlığı’nın 6 Mayıs 2020 tarihinde sosyal medya hesabından; “Tam Bağımsız Türkiye için’ ömürlerini vermek pahasına mücadele eden Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i saygıyla anıyoruz” paylaşımı ile ilgili Saray Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Saray Belediyesi’nden 6 Mayıs 2020 tarihinde sosyal medya hesabında yayınlanan; Üç Fidan: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ile ilgili paylaşımın kaldırılması istendi.
T24’ten Yakup Önal’ın haberine göre CHP’li Saray Belediye Başkanı Özgen Erkış’ın talimatı ile paylaşım belediyenin sosyal medya hesabından kaldırıldı.
Tekirdağ’ın diğer CHP’li Çerkezköy, Muratlı ve Şarköy belediyesi sosyal medya hesaplarından da “Üç Fidan’ı” anma mesajları yayımlandı.