A3 Haber

Diyabet hastalarına ‘virüs’ uyarısı: Şeker ölçümünüzü evden yapın

Diyabet hastalarına ‘virüs’ uyarısı: Şeker ölçümünüzü evden yapın

Diyabet hastalarına ‘virüs’ uyarısı: Şeker ölçümünüzü evden yapın
Mart 16
17:09 2020

Türkiye genelinde koronavirüs tedirginliği gün geçtikçe artmaya devam ederken bir uyarı da Türkiye Diyabet Derneği’nden geldi. Türkiye Diyabet Derneği, koronavirüs tehdidinde en riskli grupların başında gelen, sayıları 10 milyonu bulan diyabet hastaları için şeker ölçümünü evden yapmaları yönünde çağrıda bulunurken evlere misafir kabul edilmemesi gerektiği belirtildi.

Türkiye’de Koronavirüs tehdidinde en riskli grupların başında gelen, sayıları 10 milyonu bulan diyabet hastaları için Türkiye Diyabet Derneği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, uyarılarda bulunuldu.

Dışarı çıkmayın, misafir kabul etmeyin

Türkiye Diyabet Derneği tarafından yapılan açıklamada, diyabet hastalarının Koronavirüs bulaşması açısından dezavantajlı gruplar arasında yer aldığına dikkat çekilerek, “Diyabetlilerin ve obezite mevcut bireylerin mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları, sosyal ortamlarda bulunmamaları, çok gerekli olmadıkça seyahat etmemeleri, misafir kabul etme – misafirliğe gitme gibi dışarı ile teması artıracak ziyaretlerde bulunmamaları gereklilik arz etmektedir” denildi.

Şeker ölçümünü evde yapın çağrısı

Açıklamada, raporlu ilaçların eczanelerden reçete olmadan alınabildiğine dikkat çekilerek, hastalardan bunun için acil durumlar dışında sağlık kuruluşlarına başvurmamaları ve rutin kan şekeri takiplerinin evlerinde kendileri tarafından yapılması istendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER