Vedat Özdemiroğlu, Ahmet Hakan’la geçmişini anlattı: Vasatların kralı çapsız, kem küm etti çıtını çıkaramadı

Mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Ahmet Hakan Coşkun adlı ‘örtülü yandaş’ gazeteci, 20 yıl önce Kanal 7’’nin haber spikeriyken mizahçıların alayının hayranıydı” diyerek Ahmet Hakan’la geçmişini anlattı.
Gırgır, Leman, Uykusuz gibi mizah dergilerindeki yazılarıyla tanınan Vedat Özdemiroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ahmet Hakan’la geçmişini anlattı.
Ahmet Hakan için “Beyin rantımı yiye yiye geçirdi mesaisini” diyen Özdemiroğlu, kendi fikirlerinin ve sözlerinin Ahmet Hakan tarafından kaynak verilmeden kullanıldığını açıkladı.
“Mizahçıların alayının hayranıydı”
Özdemiroğlu’nun paylaşımları şöyle:
“Ahmet Hakan Coşkun adlı ‘örtülü yandaş’ gazeteci, 20 yıl önce Kanal 7’’nin haber spikeriyken mizahçıların alayının hayranıydı, Leman’a silik bir basın kökenli arkadaşı aracılığıyla yanaşmağa çalışırdı, şahsen bana olan hayranlığını da sık sık dile getirirdi o vakit bahçe cücesi.
İki Resim Arasındaki 7 Fark formatını yeni bulmuştum, Ahmet Hakan bu köşeyi ne çok sevdiğini bir çok defa söyledi bana, özellikle Resmi Gazete ile Milli Gazete arasında yazdığım farkların meftunuydu, son maddede “Resmi Gazete, resmi; Milli Gazete, ümmi” demiştim, tebrik etmişti.
Sonra köşe yazarı oldu ve Hızır Oaşa ruhlu bu samimiyetsiz fikir cücesi, formatımı çalıp ‘İki Resim Arasındaki Yedi Fark” yazmağa başladı. Bi kereliktir diye ses etmedim. Akabinde huy edindi, O. Bayülgen’le Beyaz arasındaki farkları yazdı, okudum, adeta ben yazmıştım, araklamıştı”
“Ezik utanç içinde”
“Karşılaşınca “Yakışmadı hiç” dedim, ciğer gibi kızardı, kem küm etti, özür diledi, sonra da bana kinlendi. O hayran, beyefendi tip gitti, medya şımarığı bir omurgasıza dönüştü. Yedi fark formatımı kamu malı gibi kullanmaya devam etti, çünkü yeni buluş yapacak beyne sahip değildi.
Madımak Oteli için yazdığım “Dünyanın 35 yıldızlı tek oteli” dizem, pankart olunca, “Sıvas katliamı için yazılmış en iyi cümle” ilan etti köşesinde, “Beyefendi o benim cümlem” diye uyardım, sessiz kalıp çıtını çıkaramadı vasatların kralı çapsız. Çıkaramaz çünkü ezik utanç içinde.
Beyin rantımı yiye yiye geçirdi mesaisini Ahmet Hakan. Benden araklaması yetmez gibi, “Orhan Veli’nin bazı şiirleri fazla basit” yazacak kadar çaptan, ahlaktan, estetikten nasibini alamamış bir zavallı bahçe cücesi. Arşivlere doğru geçsin ve hadi yancıları da saniyesinde havlasın”
Ahmet Hakan Coşkun adlı ‘örtülü yandaş’ gazeteci, 20 yıl önce Kanal 7’’nin haber spikeriyken mizahçıların alayının hayranıydı, Leman’a silik bir basın kökenli arkadaşı aracılığıyla yanaşmağa çalışırdı, şahsen bana olan hayranlığını da sık sık dile getirirdi o vakitl bahçe cücesi.
— vedat özdemiroğlu (@vedatozdemiro) January 27, 2020